360 GRADEN FEEDBACK PROCES

Om 360 feedback op een eenduidige wijze uit te voeren dient u de volgende 8 stappen uit te voeren. 

Stap 1 : Bepaal of de organisatie klaar is om feedback te ontvangen vanuit verschillende gezichtspunten. Ondersteuning van het management. Cultuur: de participanten dienen het vertrouwen te hebben dat de output uit het 360 proces als ontwikkeling voor henzelf zal dienen. 

Stap 2 : Ontwikkel het juiste competentiemodel en classificeer de competenties naar de verschillende rollen en functies in uw organisatie. Maak het doel van 360 feedback duidelijk. Koppel gedragsvoorbeelden aan de competenties welke belangrijk zijn voor een rol of functie. Selecteer de personen welke 360 feedback zullen ontvangen (de centrale personen).

Stap 3: Leg het doel uit van het meten van de competenties van uw medewerkers binnen een 360 feedback proces (Bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling). Maak duidelijk dat het in het belang van het individu en de organisatie is. Communiceer duidelijk wat er met de resultaten van een 360 feedback proces gebeurt. Communiceer dit zowel naar de feedbackontvangers als feedbackgevers. 

Stap 4 : Zorg ervoor dat iedere participant de juiste (technische) infrastructuur heeft om feedback te geven, ontvangen en rapportages in te kijken. Geef de juiste rechten en kennis aan de juiste sleutelpersonen. Train rapporteigenaren in het juist lezen en interpreteren van de rapporten. 

Stap 5 : Informeer de participanten door middel van een bijeenkomst of email. Bepaal het proces dat u wilt volgen (Wie bepaald de feedbackgevers? - de centrale persoon of het management?) Is de rapportage wel of niet anoniem? Wie mogen de rapportages inkijken? 

Stap 6 : Zet het 360 feedback proces uit. Start via uw eigen unieke internetadres (www.uworganisatie360.nl.) een 360 proces op met de juiste proces instellingen (Dit wordt geleverd door TMA). Maak de juiste personen rapporteigenaren. 

Stap 7 : Bespreek de resultaten. Na de sluitingsdatum staat automatisch op internet de rapportage . Bepaal aan de hand van de vooraf gestelde doelen (benchmark)de ontwikkelpunten 

Stap 8 : Voer hetzelfde onderzoek weer uit na 6 maanden tot 1 jaar. Bepaal de groei van de feedbackontvanger.

 

Marto Boes - Kadaster

'TMA slaat de spijker behoorlijk goed op de kop'

SORAYA LA ROSE - OXXIO

"Meer waardevolle gesprekken en de diepte in met de TMA-rapportage"

Anneke Eurelings - Gemeente Amsterdam

Gesprekken met kandidaten waren ‘pareltjes’

TMAMethode Organizational goals are achieved faster when employees work from their natural drives and talents. This leads to b… https://t.co/9KywTDGDO8
TMAMethode Hartelijke uitnodiging TMA Event 6 december:  Talent herkennen en ontwikkelen met TMA - https://t.co/HfbQmnJkJw
TMAMethode Hartelijke uitnodiging TMA Event 6 december:  Talent herkennen en ontwikkelen met TMA - https://t.co/WSC8h8EVdq

CONTACT DETAILS

TMA Methode
De Pyth
Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht 
+ 31 30 267 0 444
030 2670444
Email:info@tmamethod.com
www.tmamethod.com

https://www.facebook.com/tmamethode
TMA Events: http://tinyurl.com/ht69zow
TMA Academy: www.tmamethod-academy.com/

Route

Scroll to Top
1000 tekens over
feedback