TMA COMPETENTIE MODEL ONLINE

Het TMA Competentie Model online bevat de onderstaande onderdelen van het TMA Competentie Model.

U kunt van hieruit voor uw specifieke functies ZELF competentieprofielen samenstellen en deze aan uw eigen wensen aanpassen.

 

1. Algemene competentieomschrijving

De basis van competentiemanagement is het leren spreken en denken in één gemeenschappelijke competentietaal, het hanteren van dezelfde definities en het hebben van hetzelfde begrippenkader. Dan weet je van elkaar wat je bedoelt en voorkom je miscommunicatie.

 
 

2. Gedragsvoorbeelden - Concreet en meetbaar
Naast het hanteren van algemene definities is het essentieel competenties te concretiseren naar gewenst en effectief gedrag. De gedragsvoorbeelden zijn beschikbaar op algemeen, operationeel, tactisch en strategisch niveau. Deze onderverdeling impliceert geen hiërarchische relatie (strategisch is niet persé moeilijker dan operationeel of tactisch).

 
 

3. Interviewvragen - STAR
Vaak kun je mensen niet zien handelen, maar zul je ze moeten bevragen om inzicht te krijgen hun competenties. De interviewvragen zijn gebaseerd op de STAR methodiek. Deze methode is een soort filmisch interviewen. Door consequent en grondig door te vragen naar de Situatie, de Taak, de Acties en vervolgens het Resultaat zie je je gesprekspartner als het ware handelen.

 
 

Grenzen, mogelijkheden en ontwikkelstappen: 
Er zijn een aantal algemeen geldende factoren, die van invloed zijn voor de mate waarin iemand zijn competenties kan ontwikkelen. Via de TMA performance rapportage krijgt u deze inzichtelijk.

 
 

5. Coachingadviezen

 
Marto Boes - Kadaster

'TMA slaat de spijker behoorlijk goed op de kop'

SORAYA LA ROSE - OXXIO

"Meer waardevolle gesprekken en de diepte in met de TMA-rapportage"

Anneke Eurelings - Gemeente Amsterdam

Gesprekken met kandidaten waren ‘pareltjes’

TMAMethode What about developing the potential of your team now and start 2019 with a more productive and motivated team? TMA… https://t.co/a73RT1HjQO
16hreplyretweetfavorite
TMAMethode RT @MCvanDraanen: Assessen is natuurlijk maatwerk! Een uitgebreid #assessment bij #werving en #selectie, een kleinere bij #coaching. En dat…
TMAMethode Recruit and select easier, more effectively and objectively with TMA Method! Learn more: https://t.co/dssACcyYdchttps://t.co/KNKX1VKvwR

CONTACT DETAILS

TMA Methode
De Pyth
Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht 
+ 31 30 267 0 444
030 2670444
Email:info@tmamethod.com
www.tmamethod.com

https://www.facebook.com/tmamethode
TMA Events: http://tinyurl.com/ht69zow
TMA Academy: www.tmamethod-academy.com/

Route

Scroll to Top
1000 tekens over
feedback